ReLight z videospotom za skladbo Invisible dancer

ReLight - Evermore

 

Najprej je bila glasba, z njo je prišla beseda ter z besedo glas. V primežu življenjskih preizkušenj so se akord za akordom izrisovali občutki in čutenja, se zlivali v alegorične prispodobe z vsemi vzponi in padci ter se v težnji po izročilu glasbene dovršenosti zedinili v ime ReLight.

Skupina ReLight je petčlanska zasedba preverjenih glasbenih imen, ki so svoje izkušnje nabirali v številnih uveljavljenih glasbenih skupinah pri nas (Zaklonišče prepeva, Same babe, Zlatko Kaučič KOMBO …). Zasedba v klasični rockerski postavi dveh kitar, bobnov, basa ter klaviatur deluje od jeseni leta 2010, ko so se člani zbrali z elementarnim ciljem – ustvarjati kvalitetno avtorsko glasbo.

Glasbene korenine zasedbe so močno prepojene s tradicijo ameriškega folk izročila, ki jo v sodobnem slogu stapljajo z modernejšimi rockovskimi prijemi. Ne oziraje se na sunkovitost glasbenih trendov, ReLight posegajo po pristnosti in samosvojosti, daleč stran od popualrnega ezoteričnega tolmačenja sveta ter znotraj kolesja pestrih glasbenih izročil iščejo smisel lastnega izrazja. V ta namen je lahko glasba ReLight neklasično klasična, toda nikoli nostalgična! Odlikujejo jo udarne, drugič spet premišljene in barvite harmonije, ki v prikupni igri zvokov poudarjajo pristno avtorsko noto ter poglabljajo prvinski pomen glasbe. Njihovi odrski nastopi ob spremstvu unikatne scenografske postavitve temeljijo na mešanici surovih čustev in glasbene dovršenosti, katere glavni namen je v poslušalcu zanetiti iskro.

ReLight so v letu 2012 pri prevajalski agenciji Alkemist izdali svoj prvenec Evermore (Alkemist, 2012), ki prinaša enajst avtorskih skladb. Album je s producentom Rokom Podbevškom nastajal v Studiu Metelkova, za njegovo končno zvočno podobo pa je poskrbel Aco Razbornik v priznanem ljubljanskem Studiu Tivoli. Tematsko se plošča Evermore dotika vsakdanjih stanj posameznika ter njegove refleksije izumetričenega sodobnega sveta, a pri tem ohranja prostor tudi za intimnejše prebliske temačnejših izkušenj umetniškega samoizpraševanja.

Sedaj so vizualizirali še drugo skladbo s plošče, ki nosi naslov Invisible dancer.

 

 ReLight – Invisible dancer