Rok Furlan Rok Furlan,
vodja prevajalskih projektov

"Naše storitve rastejo skupaj z naročnikovimi željami in potrebami, danes vam tako lahko ponudimo vse prevajalske storitve na enem mestu."

Prevajanje

V današnjem globalnem svetu je prevajalstvo neizbežna strokovna prvina. Povezuje ljudi različnih kultur in jezikov, ki si v procesu sporazumevanja kot temeljnemu dejavniku človekovega razvoja želijo izmenjevati različna znanja, informacije in poglede na svet.

Prevajalska agencija Alkemist nudi hitre in zanesljive prevajalske storitve v 110 svetovnih jezikov. Odličnost, strokovnost, odzivnost ter družbena odgovornost, so odlike, ki jih z izkušeno mrežo 577 prevajalcev vsakodnevno prenašamo med vas ter vašim sporočilom odpiramo vrata v svet.

S pisarnami v Ljubljani, Zagrebu in Beogradu smo posebej specializirani za prevajanje balkanskih jezikov, toda naše dejavnost sega tudi širše, saj besedila pogosto prevajamo tudi v druge jezike. Zagotavljamo vam najkakovostnejše prevode iz angleščine, francoščine, nemščine, španščine, italijanščine ter drugih svetovnih jezikov, pri tem pa venomer posegamo po izkušenih prevajalcih iz najrazličnejših predelov sveta, s posebnimi veščinami in znanji, ki zadevajo vaše področje prevajanja.

Naša dejavnost zajema:

Prevajalska agencija Alkemist si želi približati in prisluhniti vašim željam in potrebam ter z vami ostati v tesnem stiku skozi celoten proces prevajanja, kot tudi po njem. Dolgoletne izkušnje ter tesna sodelovanja z našimi naročniki so nam omogočila, da smo se venomer znali spopasti s še tako zahtevnimi prevajalskimi izzivi ter nastopiti kot zanesljivi partner v procesu globalnega povezovanja.

Mesečno opravimo preko 500 prevajalskih projektov, prevajanje pa najpogosteje poteka iz naslednjih področij:

 • medicina,
 • farmacija,
 • pravo,
 • tehnologija,
 • informacijska tehnologija,
 • trženje/marketing,
 • finance,
 • zabavna industrija
 • strojništvo,
 • navodila za uporabo,
 • šport,
 • avtomobilska industrija,
 • izobraževanje,
 • turizem,
 • kulinarika,
 • novinarstvo,
 • leposlovje,
 • programska oprema.

 

Odlikuje nas:

 • Profesionalni pristop

Alkemistova posebnost je, da v prevajalske projekte vključujemo prevajalce iz vsega sveta, saj lahko tako prevode prilagodimo namembnosti, kot tudi okolju, v katerem se bodo ti uporabljali. Z mrežo 577 strokovnih prevajalcev in tolmačev vam glede na zahtevnost projekta venomer priskrbimo ustreznega prevajalca, ki iz želenega okolja izvira ter le najbolje pozna njegove kulturne zakonitosti. Z vami po potrebi pripravimo tudi glosarje z ustrezno terminologijo, ki pri dolgoročnem medsebojnem sodelovanju preprečujejo napačna imenovanja ter vplivajo na hitrost priprave prevodov. Pri tem se poslužujemo etičnih in profesionalnih kodeksov ter se zavezujemo k varovanju podatkov.

 • Zagotavljanje kakovosti

Prevajalska agencija Alkemist posebno pozornost namenja skrbi za odličnost prevodov. Preden vam prevod izročimo, je le-ta deležen trikratnega pregleda, kar pomeni, da ga poleg prevajalca, ki je zadolžen za prevajanje in korekturo, pregledata tudi lektor, ki mu je jezik prevedenega besedila materni jezik, ter vodja projektov, ki je po izobrazbi jezikoslovec.

K zahtevnejšim prevajalskim projektom k sodelovanju povabimo strokovnjake iz različnih sektorjev, od logističnih, finančnih do informacijskih in gospodarskih, s čimer poskrbimo za ustrezno terminološko rabo ter izničimo morebitne nejasnosti in napake v prevodu. Pri tem poskrbimo tudi za natančno usklajenost besedila, saj vas želimo pri vašem delu razbremeniti ter vam potem priprave odličnih prevodov omogočiti le najboljše pogoje za vstop na domače ali tuja tržišča.

 • Celostna prevajalska storitev

Z vrhunsko ekipo prevajalcev vam prevajalska agencija Alkemist zagotavlja celostne prevajalske storitve v 110 svetovnih jezikov. Dolgoletne izkušnje na področju prevajanja najrazličnejših strokovnih, leposlovnih in tržnih besedil, sodnih prevodov, oblikovanja dokumentov ter konferenčnega tolmačenja nam omogočajo, da znamo prisluhniti in ustreči vašim željam, potrebam, slediti želenim ciljem ter vam pri tem znati svetovati ter ponuditi najprimernejšo storitev. Z vami sodelujemo skozi celoten prevajalski proces, denimo ob prijavi na mednarodne razpise, ob vstopu na tuja tržišča, pripravi revizijskih poročil ali celostni organizaciji mednarodnih konferenc.

Za vas prevedena besedila po potrebi tudi primerno oblikujemo ter pripravimo na tisk. Vizualno plat vašega besedila lahko poenotimo z izvirnikom ali postavimo v povsem nov grafični kontekst.
Tekom desetletne prisotnosti na mednarodnem tržišču smo stkali številna partnerstva, ki izhajajo iz zaupanja v našo prevajalsko strokovnost, kakovost odzivnost ter zanesljivost. Mnenja naših zadovoljnih naročnikov lahko preverite tukaj.

 • Odlično vodenje prevajalskih projektov

Zavedamo se, da je poleg zagotovitve kakovostnih prevodov izredno pomemben čas, v katerem bo prevod pripravljen. Ubrani inovativni pristop k vodenju projektov nam omogoča, da se kot prevajalska agencija lahko hitro odzovemo na vaše povpraševanje, ki ga lahko oddate preko brezplačne telefonske številke 080 777 777, email naslova info@alkemist.si ali brezplačnega spletnega informativnega izračuna. Z vami želimo vzpostaviti odnos, ki temelji na zaupanju ter vam ponuditi najkakovostnejše storitve tedaj, ko jih potrebuje. Zato se lahko v nujnem primeru na naše vodje projektov obrnete tudi izven rednega delovnega časa in poskrbele bodo, da boste prevod prejeli v dogovorjenem roku.

 • Uporaba kakovostnih prevajalskih orodij

Ljudje v informacijski dobi proizvedemo vse več vsebin. Vsakodnevno prihajamo v stik z ljudmi z najrazličnejših predelov sveta, z njimi izmenjujemo mnenja, uspešnost medsebojnega sporazumevanja pa najpogosteje merimo prav v premagovanju jezikovnih ovir.

V Alkemistu smo bliskovitemu komunikacijskemu trendu sledili z vpeljavo ustreznih prevajalskih orodij, ki s pomočjo kreiranja vsebinskih baz omogočajo hitro in zanesljivo pripravo prevodov. Tekom partnerskega sodelovanja vaše prevode skrbno arhiviramo ter analiziramo in v primeru, da se določena vsebina tekom projektov ponavlja, je posebej znova ne prevajamo. S tem ne pohitrimo zgolj prevajalskega procesa, marveč tudi znižamo vaše stroške, ki nastopijo pri prevodu, saj vam že prevedenih vsebin posebej ne zaračunavamo.

 • Zagotavljanje zasebnosti

Prevajalska agencija Alkemist se zavezuje k varovanju podatkov ter zagotavljanju diskretnosti. V primeru prevajanja zaupnih vsebin in dokumentov upoštevamo vse predpise, dogovore in zahtevke, ki nastopijo pri zagotavljanju prevajalskih storitev.

 

Za nasvete, naročila in morebitna vprašanja, se lahko obrnete na Alkemistove vodje projektov na brezplačni telefonski številki 080 777 777 ali nam pišite na email naslov prevodi@alkemist.si