O podjetju

Tako kot je jezik že v pradavnini našim prednikom služil kot orodje, ki je omogočilo sporazumevanje, nam danes v obdobju globalnega trga omogoča vzajemno povezovanje in sodelovanje. Stik z jezikom predstavlja stik s kakovostjo. Vtis, ki ga tekom interakcij vsakodnevno puščamo na sogovorcu pooseblja nas, naše izdelke in storitve, ki jih nudimo. Odraža željo po razumevanju ljudi in njihovih potreb, jim znati ustreči, prisluhniti njihovim željam ter biti najboljši.

Prevajalska agencija Alkemist si vse od svojega obstoja prizadeva negovati in skrbeti za pisano in govorjeno besedo. Obdani z ekipo prvovrstnih prevajalcev, sodnih in konferenčnih tolmačev ter jezikoslovcev, nudimo najkakovostnejše jezikovne storitve ne glede na zadani prevajalski izziv. Z vami želimo vzpostaviti odnos, ki temelji na zaupanju ter vas pri delu razbremeniti, ponuditi vam želimo najkakovostnejše prevajalske usluge, ko jih potrebuje ter vam omogočiti najkakovostnejšo pozicioniranje na tujem tržišču.

Ker razumemo pomen globalne vseprisotnosti, se tudi sami nenehno širimo, saj želimo kot vodilni partner v procesu povezovanja ugoditi vsem vašim zahtevam. Naše pisarne lahko obiščete v Ljubljani, Zagrebu ali Beogradu, kjer vas bodo pričakale vodje pisarn ter z vami z veseljem pokramljale ob skodelici dobre kave. V hrvaški prestolnici povprašajte po Mirni Blažević, v Beogradu bosta za vas poskrbeli Marija Mirković in Marija Jestrić, v Ljubljani pa vas bo toplo sprejela direktorica Saša Gorše.

V podjetju Alkemist je humanost pomembna vrednota. Okolju želimo vrniti prav toliko, kolikor nam daje, zato smo v ta namen oblikovali Fundacijo Alkemist, ki neposredno vključuje tudi vse vas. Financira se iz prevajalske dejavnosti, zato z vsakim uspešno zaključenim projektom delež sredstev namenimo tudi pomoči potrebnim ali na pomoč pristopimo k projektom v katere trdno verjamemo.

Vsak korak se prične z jezikom. V Alkemistu vemo, kaj bi z besedilom radi dosegli in kaj povedali. Razumemo pomen odzivnosti in lojalnosti, vrednotimo čas. Služimo odličnosti ter poskrbimo za najkakovostnejše storitve takrat, ko jih potrebujete.

Preizkusite nas!

Alkemist, prevajalske storitve, d. o. o.
Celovška cesta 32
1000 Ljubljana

Brezplačna številka: 080 777 777
Tel.: 01 51 41 678
Faks: 01 50 55 488
GSM: 040 77 77 02
E-naslov: prevodi@alkemist.si
URL: www.alkemist.si

Davčna številka: SI 18558585
Matična številka: 3423328000

Od kod izvira ime Alkemist?

Prevajalska agencija Alkemist se ponaša z imenom, ki ustreza navodilu 19. Člena Zakona o javni rabi slovenščine (Uradni list RS, št. 86/04). Slednji veli, da lahko podjetje za svoje delovanje uporabi tudi novo in povsem izmišljeno besedo, kar Alkemist tudi je. Alkemisti torej nismo povezani z alkimijo in alkimisti, marveč združujemo vrhunske jezikoslovce ter gradimo komunikacijske mostove z ljudmi iz vsega sveta.