21. dirka Po Sloveniji tudi z Alkemisti

 

06_tourslo

 

Kot veliki športni navdušenci, v prevajalski agenciji Alkemist že vrsto let vsem tujim obiskovalcem kolesarske dirke Po Sloveniji omogočamo nemoteno spremljanje “slovenske pentlje”, kot ji radi pravimo, ki je s tokratno 21. ponovitvijo uradno polnoletna tudi drugod po svetu. Štiridnevni kolesarski praznik bomo letos v vnovičnem sodelovanju s spletnim portalom Planet Siol.net približali  govorcem angleškega jezika, in sicer tako, da bomo skrbeli za sprotno prevajanje vsega dogajanja na progi, ki se bo v časovnem zaporedju izpisovalo na sledeči povezavi.

Dirka se bo letos pričela 19. junija na Kongresnem trgu v Ljubljani, ko se bo ob 18. uri v vožnji na čas na 8.8 kilometrsko progo kot prvi podal Italijan Gianluca Leonardi iz ekipe Area Zerro Pro Tem. Slednjemu se bo nato pridružila karavana približno stotih kolesarjev iz 18 kolesarskih ekip, med katerimi bo prvič nastopila tudi reprezentanca Slovenije.

Vse do nedelje, 22. junija, ko bo na novomeškem Glavnem trgu tradicionalna razglasitev zmagovalcev, se bodo morali tekmovalci prebiti skozi štiri etape, tisti na Kongresnem trgu bodo tako sledile še tri, in sicer prek Ribnice proti Kočevju do najzahtevnejše etape z zaključnim vzponom na vrh Sv. Treh Kraljev, za svojo zadnjo preizkušnjo 514 kilometrov dolge proge pa bodo kolesarji morali prevoziti še pot od Škofje Loke do Novega mesta.

Alkemisti želimo vsem tekmovalcem veliko športne sreče in prepotrebne vzdržljivosti, s pomočjo katere bodo uspešno prikolesarili do cilja. Naj zmaga najboljši!