Kako naročiti simultano tolmačenje

 

Kaj moram vedeti, ko naročam simultano tolmačenje?

 

Alkemist | tolmačenje

 

V prevajalski agenciji Alkemist svojim naročnikom poleg hitrih, kakovostnih ter zanesljivih prevajalskih storitev, nudimo tudi najem tolmačev in lastne visokokakovostne opreme za simultano tolmačenje. Da boste deležni najboljše storitve za vaš denar in da svojega izvršnega direktorja ali glavnega govorca na naslednjem dogodku ne boste spravili v neprijeten položaj, smo vam v Alkemistu ponudili nekaj napotkov k uspešnemu naročilu tolmačenja:

 

  • Pozanimajte se kdo je ponudnik tolmaških storitev in po kakšnem ključu najemajo tolmače. Ali za tovrstno opravilo posedujejo dovolj strokovnega znanja, ali izbiro tolmačev prepuščajo nekomu drugemu?
  • Ponudnika povprašajte po  izkušnjah z zagotavljanjem tolmaških uslug na velikih dogodkih.
  • Kdo so tolmači? Prosite za njihove reference, življenjepis, informacije o tem v kateri stroki delujejo  in katere jezikovne kombinacije obvladajo.
  • Preverite ali so vam tolmači ali vodja ekipe za tolmačenje na razpolago pred in med dogodkom? Terminološka priprava zahteva od vas vnaprejšnjo pripravo dokumentacije, ki je povezana s tematiko dogodka, zapisnike prejšnjih srečanj in zapisane govore. Ali lahko tolmači pridejo v stik z vami v primeru specifičnih vprašanj?

 

In nikoli ne pozabite – ko bo prišel veliki dan, bodo vaši govorniki zveneli tako dobro in tako prepričljivo, kot so dobri in prepričljivi tolmači v kabinah.