Prevajanje španščine

Španščina je najbolj razširjen romanski jezik na svetu, saj ga z več kot 500 milijoni naravnih govorcev kot uradnega priznavajo v 21-ih državah sveta, Argentini, Španiji, Boliviji, Čilu, Kolumbiji,  Mehiki, Peruju, Urugvaju in Venezueli, če jih naštejemo zgolj nekaj. Govorijo jo tudi na območjih Kanade, Maroka, Filipinov, s 25 milijoni naravnih govorcev pa velja za neuradni drugi jezik Združenih držav Amerike. Prevajanje španščine tako velja za eno izmed najbolj iskanih prevajalskih storitev na svetu.

Ali ste vedeli, da Španci svoj jezik imenujejo tudi kastiljščina?

Španci svojemu jeziku pravijo španščina, kadar ga pojmujejo  v odnosu do drugih nacionalnih jezikov. V primeru govora o regionalnih jezikih Španije, pa jo tolmačijo kot kastiljščino, ki je poleg katalonščine, baskovščine ter galicijščine najbolj razširjen španski dialekt. Tovrstne specifičnosti igrajo pomembno vlogo pri uspešnem nagovarjanju špansko govoreče ciljne javnosti, zato je prevajanje španščine zahtevno opravilo, ki ga je potrebno zaupati strokovnjaku. 

V prevajalski agenciji Alkemist nudimo nabor najkakovostnejših prevajalcev, ki so specializirani za prevajanje španščine iz najrazličnejših strokovnih področij, s čimer se lahko povsem prilagodimo vašim potrebam. Uspešno se kosamo z marketinškimi, poslovnimi, medicinskimi, farmacevtskimi, finančnimi, pravnimi, leposlovnimi ter drugimi vsebinami in dokumentacijami, pri tem pa vam pomagamo, da svoje poslovne cilje ponesete na lokalno, državno ali mednarodno raven. S procesom lokalizacije vaše besedilo povsem prilagodimo ciljnim javnostim, ki jih želite doseči, ter pri tem upoštevamo jezikove značilnosti okolja, v katerem želite nastopiti.

Prevajalska agencija Alkemist nudi najrazličnejše jezikovne storitve, med katere sodi tudi sodno tolmačenje, konferenčno tolmačenje, lektoriranje ter prevajanje španščine.  Pokličine nas na brezplačno telefonsko številko 080 777 777  ali povpraševanje naslovite na email naslov prevodi@alkemist.si. Za vas bomo pripravili najprimernejšo ponudbo.