Prevajanje italijanščine

Italijanščina je romanski jezik, ki ga kot uradnega priznavajo v Italiji, San Marinu ter v švicarskih kantonih Ticino in Graubünden, kot drugi uradni jezik pa jo lahko srečamo tudi pri nas. Na slovenskem obalnem področju občin Izola, Koper, Piran namreč živi italijanska manjšina, ki ji je omogočeno obiskovanje italijanskih šol, kot obvezni tuj jezik pa jo lahko opazimo tudi v obalnih slovenskih šolah. Italijanščino danes govori približno 62 milijonov ljudi, s čimer odpira mnogo poslovnih priložnosti doma in po svetu, zaradi svoje domačnosti in bližine pa je tudi prevajanje italijanščine vse bolj iskana prevajalska storitev pri nas.

Da bi lahko govorce uspešno nagovorili, je potrebno  zagotoviti zanesljive prevajalske storitve. Italijanščina s svojimi številnimi dialekti namreč prinaša sebi lastne slovnične zakonitosti, ki jih do potankosti poznajo le izkušeni prevajalci italijanskega jezika. Če se želimo izogniti napakam v prevodu ter posledični napačni sporočilnosti besedil, moramo pripravi nameniti posebno pozornost. V Alkemistu prevajanje italijanščine podredimo kakovosti ter vsako besedilo vključimo v proces trikratnega pregleda. Prevod iz italijanščine v slovenščino ali obratno opravi izobražen prevajalec z zagotovljenimi dolgoletnimi izkušnjami iz specifičnega področja prevajanja, zatem prevod pregleda lektor, ki mu je italijanščina materni jezik, prevajanje italijanščine pa nato zaključi še vodja projekta, ki poskrbi za usklajenost besedila z izvirnikom in morebitne tipkarske napake. V Alkemistu si lahko prevod iz italijanščine zagotovite v 110 jezikov.

Prevajanje italijanščine si ob prvem naročilu lahko zagotovite po promocijski ceni. Obrnite se na naše vodje projektov ter pokličite brezplačno telefonsko število 080 777 777 ali sporočilo naslovite na prevodi@alkemist.si.