Prevajanje hrvaščine

Hrvaščina je južnoslovanski jezik, ki ga danes govori približno 6 milijonov ljudi. Kot uradni jezik jo priznavajo v Republiki Hrvaški, Bosni in Hercegovini, Avtonomni pokrajini Vojvodini ter Črni gori, razširjena pa je tudi na področjih Srbije, Avstrije, Madžarske in Italije. Sestavljena je iz treh narečij, štokavskega,čakavskega in kajkavskega, pri čemer slednji šteje za najbližjega sorodnika slovenskemu jeziku. Narečja se med seboj razlikujejo po temeljnih vprašalnicah, oziroma vprašalnih zaimkih, in sicer  štoča ter kaj. Zaradi bogate skupne zgodovine in vstopa Hrvaške v Evropsko Unijo, je hrvaščina prisotna tudi pri nas, prevajanje hrvaščine pa vse bolj iskana prevajalska storitev.

Prevajalska agencija Alkemist nudi prevajanje hrvaščine v 110 jezikov. S pojavnostjo na treh tržiščih nekdanje skupne države našim naročnikom omogočamo partnerska sodelovanja, ki se rezultirajo v odličnem poznavanju tržnih razmer. Prevajanje hrvaščine opravljajo vrhunski strokovnjaki, ki razumejo vaše potrebe, naj gre za finančna, pravna, farmacevtska ali katera koli druga besedila. Posedujemo tudi odlične IT strokovnjake, ki lahko lokalizirajo programska orodja ali spletne strani ter vaše izdelke in storitve prilagodijo hrvaškemu trgu.

Vsak prevod v hrvaščino je vselej deležen trikratnega pregleda. Najprej ga pregleda izobražen prevajalec z zagotovljenimi dolgoletnimi prevajalskimi izkušnjami, ki prevod tudi pripravi. Sledi mu lektor, ki mu je hrvaščina materni jezik in najbolje pozna specifičnosti ciljnega jezika, prevajanje hrvaščine pa nato zaključi še vodja projekta, ki poskrbi za usklajenost besedila z izvirnikom in uredi morebitne tipkarske napake.

Dodatne informacije ter naročila lahko naslovite na brezplačno telefonsko številko 080 777 777 ali email naslov prevodi@alkemist.si. Alkemistove projektne vodje vam bodo za prevajanje hrvaščine zagotovile najprimernejšo ponudbo.